Skip to main content

Met de GP van België voor de deur, kun je de GP Racegame weer meespelen. Eén van de vragen gaat over wie van de vier door ons genoemde coureurs als laagste gaat eindigen. Wordt het Zhu, Gasly, Stroll of Schumacher?

Guanyu Zhou (Alfa-Romeo)
Om je te helpen met het beantwoorden van deze vraag, kijken we in deze blog naar de resultaten van deze coureurs tot dusver. Als eerste nemen we Guanyu Zhou onder de loep. In de 13 races die er tot nu toe zijn geweest, heeft hij in 4 races de finish niet gehaald. In slechts 2 races wist hij zijn auto in de punten te rijden. Zijn laagste notering dit seizoen is de 16e plaats in de GP van Monaco; eenzelfde resultaat behaalde hij ook in Frankrijk. Hij heeft op dit moment overigens 5 punten in het kampioenschap voor coureurs.

Bahrein 10
Saudi-Arabië 11
Australië 11
Emilia-Romagna 15
Miami Niet gefinisht
Spanje Niet gefinisht
Monaco 16
Azerbeidzjan Niet gefinisht
Canada 8
Groot-Brittannië Niet gefinisht
Oostenrijk 14
Frankrijk 16
Hongarije 13

 

Pierre Gasly (Alpha-Tauri)
De oud teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, Pierre Gasly, rijdt al enige tijd voor het zusterteam Alpha-Tauri. Waar hij vorig jaar nog een sterk seizoen leek te hebben (hij haalde toen 110 punten) komt hij dit jaar niet uit de verf. Zo heeft hij op dit moment slechts 16 punten bij elkaar gereden. De Fransman haalde dit jaar 3 keer niet de finish en wist slechts 3 keer in de top 10 te eindigen. Zijn minste resultaat dit jaar, behaalde hij in Oostenrijk waar hij niet verder kwam dan de 15e plaats.

Bahrein Niet gefinisht
Saudi-Arabië 8
Australië 9
Emilia-Romagna 12
Miami Niet gefinisht
Spanje 13
Monaco 11
Azerbeidzjan 5
Canada 14
Groot-Brittannië Niet gefinisht
Oostenrijk 15
Frankrijk 12
Hongarije 12

 

Lance Stroll (Aston-Martin)
Zijn vader is de eigenaar van het team en Stroll zelf is teamgenoot van de oud-wereldkampioen Sebastian Vettel. Dat is dus al een lastige uitgangspositie om punten te scoren. Toch wist hij dat dit jaar 4 keer te doen door al die keren als tiende over de finish te komen, al steken zijn 4 punten in schril contrast af met de 16 punten van Vettel. De 10e plaatsen zijn de hoogste noteringen van Stroll en zijn laagst finish was in Baku toen hij als 16e de race eindigde.

Bahrein 12
Saudi-Arabië 13
Australië 12
Emilia-Romagna 10
Miami 10
Spanje 15
Monaco 14
Azerbeidzjan 16
Canada 10
Groot-Brittannië 11
Oostenrijk 13
Frankrijk 10
Hongarije 11

 

Mick Schumacher (HAAS)
Het team van HAAS heeft een wonderbaarlijk seizoen in vergelijking met de afgelopen jaren. Beide coureurs doen ineens mee om de punten. Zo heeft Schumacher dit seizoen 12 punten bij elkaar gereden en dat is niet iets wat vorig jaar veel mensen zullen hebben gedacht. Zijn hoogste notering was de 6e plek in Oostenrijk. Van de 13 races in 2022 is hij er in 1 niet gestart en wist hij de GP’s van Monaco en Canada niet uit te rijden. Schumacher presteert nog wat wisselvallig. Zijn laagste notering dit seizoen reed hij in de GP van Miami die hij als 17e eindigde.

Bahrein 11
Saudi-Arabië Niet gestart
Australië 13
Emilia-Romagna 10
Miami 17
Spanje 14
Monaco Niet gefinisht
Azerbeidzjan 14
Canada Niet gefinisht
Groot-Brittannië 8
Oostenrijk 6
Frankrijk 15
Hongarije 14

 

GP Racegame: GP van België 2022
Als jij denkt te weten welke van deze 4 coureurs de GP van België als laagste weet te finishen, dan ben je al goed op weg om de hoofdprijs van de GP Racegame te winnen. Vul dus nu hier je overige voorspellingen in!

 

Beeld: Pro Shots / Panoramic