Skip to main content

Eén van de vragen in de GP Racegame voor komend weekend is welke coureur de race weet te winnen. Je hebt daarbij de keuze uit 4 coureurs: Max Verstappen Charles Leclerc, Carlos Sainz of Sergio Perez. Gebruik de informatie in deze blog om deze vraag goed te beantwoorden.

Max Verstappen
De Red Bull Ring is een échte baan voor de Red Bulls. Of in ieder geval voor Max Verstappen. In 2016 behaalde hij er de 2e plaats, in 2017 redde hij de eindstreep niet om daarna in 2018 en 2019 er met de winst vandoor te gaan. In 2020 viel de Nederlander helaas weer uit maar in 2021 stond hij weer op de hoogste trede van het F1 podium.

Charles Leclerc
Vooralsnog is Leclerc in zijn Ferrari dé concurrent van Verstappen om het kampioenschap. In Oostenrijk presteert hij tot nu toe echter wisselvallig. Zo werd hij in 2018 slechts negende maar dat was wel in een Alpha Romeo – Sauber. In 2019, zijn eerste jaar voor Ferrari, wist hij de 2e plek te realiseren en had ditzelfde resultaat in 2020. Vorig jaar wist hij echter niet hoger te komen dan de 8e stek.

Sergio Perez
De veteraan in deze lijst is de Mexicaan Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen. Hij is aanmerkelijk bekender met de GP van Oostenrijk, in 2014 reed hij hier al zijn eerste Formule 1 race. Hij bekroonde deze race met een 6e plek voor het team van Force India. In de jaren erna reed hij de Force India bolide naar achtereenvolgens de 9e, 17e, 7 en 7e plek. In 2019 reed hij voor Racing Point en behaalde hij in Oostenrijk de 11e plaats. Een jaar later scoorde hij een stuk beter door op plek 6 te finishen. Maar plek 6 in Oostenrijk is tot nu ook zijn hoogste resultaat. Ook vorig jaar eindigde hij niet hoger dan de 6e plaats.

Carlos Sainz
De relatie tussen Oostenrijk en Carlos Sainz is over de jaren heen aan de betere hand. In 2015 en 2017 wist hij in zijn Toro Rosso de eindstreep niet te halen. In 2016 behaalde de 8e plek voor datzelfde team. In het jaar dat hij voor Renault reed, wist hij echter niet in de punten te scoren en moest hij het doen met een 12e plek. Maar vanaf zijn periode bij McLaren is de stijgende lijn ingezet. In 2019 werd hij achtste en in 2020 en 2021 behaalde hij de 5e plek.

Speel gratis mee en win € 2.500,-!
De grote vraag is natuurlijk welke coureur dit jaar de Grote Prijs van Oostenrijk op zijn naam weet te schrijven. Wordt het één van deze coureurs of wordt het misschien wel een hele andere coureur? In de GP Racegame kun je één van de vier genoemde coureurs kiezen. Als jij deze vraag én 9 andere vragen goed hebt beantwoord, ga je naar huis met € 2.500,-! Speel hier mee! 

 

 

 

Beeld: Pro Shots / Panoramic