Skip to main content

Rijdt er, naast Max Verstappen, straks nog een Nederlander in de GP van Canada? Er is namelijk een kleine kans dat Nyck de Vries zijn F1-debuut kan gaan maken als Lewis Hamilton teveel last blijft houden van zijn rug, veroorzaakt door het gestuiter op de baan.

Sinds de wijziging van de reglementen voor dit seizoen, zijn de krachtverhoudingen in de Koningsklasse van de racesport veranderd. Na jarenlange dominantie van Mercedes, spelen nu vooral Ferrari en Red Bull zich in de kijker. Hoewel Mercedes coureur George Russel best stabiel lijkt te presteren, is dat voor Lewis Hamilton nog zeker niet het geval.

Al sinds de start van het seizoen heeft Mercedes ontzettend veel last van porpoising. Afgelopen weekend gaf Russel nog aan dat het wachten is op ongelukken vanwege het gestuiter. En wie de race van Azerbaijan heeft gezien, heeft ook gezien dat zevenvoudig wereldkampioen Hamilton meet veel pijn en moeite uit zijn auto wist te komen. Letterlijk met veel pijn. Hij gaf aan dat dit fysiek zijn zwaarste race tot nu toe is geweest vanwege de pijn aan zijn rug. Mercedes baas Toto Wolff bood over de radio al zijn verontschuldigen aan Hamilton aan.

In één van de interviews na afloop van de race in Baku, gaf Wolff zelfs aan te vrezen dat Hamilton niet fit genoeg zou zijn voor de GP van Canada en deze mogelijk zou laten schieten. Dat zou betekenen dat één van de reserve coureurs van Mercedes de race zou gaan rijden. Naast de Belg Stoffel Vandoorne zit ook de Nederlander Nyck de Vries bij Mercedes op het reservezitje. Dat zou betekenen dat er in Canada mogelijk maar liefst 2 Nederlanders de baan op gaan.

Vooralsnog lijkt dit niet direct te gebeuren. Hamilton heeft vandaag laten weten dat hij na een acupunctuurbehandeling en een bezoekje aan de fysio toch fit genoeg is om komend weekend achter het stuur te kruipen.

 

Beeld: Pro Shots / Panoramic