Skip to main content

Deze blog helpt je onder andere om vraag 3 van de GP Racegame te beantwoorden. Pirelli heeft namelijk bekend gemaakt welke banden ze meenemen naar Oostenrijk en de informatie die Pirelli verstrekt, kun je bijvoorbeeld gebruiken om te bepalen hoeveel pitstops Max Verstappen zal maken.

 

In haar preview voor de komende race, heeft Pirelli aangekondigd om de 3 zachtste banden uit het assortiment mee te nemen naar Oostenrijk. De keuze is mede ingegeven door het karakter van de baan. De Red Bull Ring is immers een kort circuit met scherpe bochten en een constante verandering in hoogtes.  De reden voor de keuze is dat Pirelli hoopt dat de inhaalmogelijkheden worden vergroot en dat een verhoogde degradatie van de banden een bijdrage leveren aan het entertainment van de race.

Volgens bandenbaas Mario Isola heeft het circuit vanwege het soort asfalt redelijk weinig grip. Door de zachte banden mee te nemen is de verwachting van Isola dat we ook komend week een spannende race krijgen, zoals we die in het verleden al vaker op de Red Bull Ring hebben gezien. ‘Dit komt mede door de compacte rondes. Eigenlijk is het circuit een serie van korte bochten. De tractie en het remmen zijn de sleutelwoorden voor de coureurs met een bijzonder groter risico op blokkades in sommige remgebieden in met name de afdelingen’ aldus Isola.

Isola: ‘We zijn ervan overtuigd dat de bandennominatie een verscheidenheid aan potentiële strategieën mogelijk maakt’. Voor coureurs is het daarom van vitaal belang om voor voldoende tractie te zorgen zodat de prestaties van de achterbanden optimaal blijven, zo besluit Mario Isola.

Beeld: Pirelli