Skip to main content

Pirelli neemt voor de GP van Groot-Britannië de hardste banden mee naar het Circuit Silverstone. Dat blijkt uit de preview die Pirelli heeft gepubliceerd voor het komende F1 raceweekend.

Volgens Pirelli eist het circuit veel van de banden. Natuurlijk door de snelle bochten, zoals Maggotts en het Beckettcomplex, maar ook omdat het weer er altijd een belangrijke factor speelt. De zon kan er fel schijnen maar op Silverstone kan er ook sprake zijn van zware regenval. Vanzelfsprekend is dit van grote invloed op de prestaties van de banden en de strategieën van de verschillende coureurs.

Vorig jaar had de racewinnaar, Lewis Hamilton, een tweestopper. De eerste pitstop was tijdens de rode vlag die gehesen werd na de crash tussen Verstappen en Hamilton. Vrijwel alle coureurs voltooiden twee stints op de medium banden en een laatste stint op de harde compound. Daarnaast vond er vorig jaar een sprintkwalificatie plaats, die de teams ook moesten betrekken in hun bandenstrategie. Dit jaar zal dat niet het geval zijn.

“Vorig jaar was de Britse Grand Prix de plek waar de nieuwe showauto voor het nieuwe 2022-seizoen werd getoond. De nieuwe aerodynamische reglementen zijn ontworpen om coureurs in staat te stellen elkaar langer van dichtbij te volgen om meer kans op inhalen te bieden, zoals we ook in Canada hebben gezien. De banden zijn ontworpen om minder oververhitting, meer stabiliteit en een grotere driveability te bieden. Al deze aspecten zullen dit weekend worden getest op een van de meest uitdagend circuits voor de banden”, aldus Pirelli-baas Mario Isola.

 

Beelden: Pirelli