Skip to main content

Bandenleverancier Pirelli wil dat het in Zandvoort gemakkelijker wordt om in te halen. Dat blijkt uit de Pirelli preview op de komende Dutch GP.

Zoals menigeen is ook Pirelli enthousiast over de Nederlandse F1 race in Zandvoort. In de preview van de bandenleverancier noemen ze de Dutch GP een ‘spectaculaire toevoeging aan de kalender’. Voor de banden geldt dat de schuinen bochten 3 en 14 het meest uitdagend zijn. Deze bochten worden met een hoge snelheid genomen en er is hierbij sprake van zogenaamde gecombineerde krachten: de banden krijgen het te verduren als het gaat om downforce maar ook om de prestatie aan de zijkanten. Pirelli geeft aan dat de Zandvoortse race betekent dat het voor de vierde keer dit seizoen de zwaarste drie compounds heeft geselecteerd.

Met dit bandenpakket hoopt Pirelli dat het makkelijker wordt om in te halen ten opzichte van vorig jaar. De meeste coureurs stopten ook maar één keer om zo hun positie op de track te behouden. Mogelijk kiezen de teams dit jaar voor een andere strategie. De zachte band kan ertoe leiden dat er meer tweestoppers zijn en dat coureurs nog harder pushen. Tot slot stipt Pirelli nog aan dat de ligging van het circuit ook nog voor een uitdaging zorgt. De ligging aan zee en in de duinen kan ertoe leiden dat er meer wind is vanuit verschillende richtingen en dat er zand op de baan komt te liggen. En vooral dat laatste kan weer gevolgen hebben voor de banden en hun prestaties.

GP Racegame
Weet jij alles van de Formule 1 en denk jij 10 voorspellingen over de Dutch GP goed te kunnen beantwoorden? Speel dan nu gratis mee met de GP Racegame. Als jij 10 vragen goed beantwoord, win jij € 2.500,-! Meespelen doe je door hier te klikken.