Skip to main content

In de GP Racegame voor de Grote Prijs van Oostenrijk is vraag 9 of Aston Martin er in gaat slagen om met tenminste één auto in de top 10 te komen. Dit lijkt een makkelijke vraag maar in deze blog zoomen we dieper in op de resultaten van dit team tot nu toe.

Met nog 3 races te gaan voor de zomerstop, zitten we al bijna op de helft van het 2022 seizoen. Het betekent ook dat we naar de 10 afgelopen races kunnen kijken om de prestaties van het AstonMartin in kaart te brengen. De vraag in de GP Racegame lijkt haast een no-brainer. Zeker de oud wereldkampioen Sebastian Vettel zou toch in staat moeten zijn om punten te scoren…

Sebastian Vettel
Van de 11 races dit seizoen, heeft Vettel er 9 gereden. De eerste 2 races van dit seizoen werd hij, vanwege Corona, vervangen door Nico Hülkenberg. Van de 9 races is er 1 race geweest met een DNF – Did Not Finish – en heeft hij 4 keer in de punten gereden.

Bij de GP van Emilia-Romagna werd hij 8e, in Monza werd hij 10e, in Azerbaijan behaalde hij de 6e plaats om afgelopen weekend nog punten te scoren met een 9e plek op Silverstone. In totaal heeft hij dit seizoen nu slechts 15 punten gescoord en staat hij 14e in het rijdersklassement.

Lance Stroll
Lance Stroll is dit seizoen bij alle starts verschenen en heeft dus 11 races gereden. In al deze races heeft hij zich geklasseerd ondanks een uitvalbeurt in de GP van Azerbaijan. In Baku haalde hij de finish niet maar omdat hij wel 90% van de race-afstand heeft afgelegd, is hij daardoor wel geklasseerd.

Stroll heeft nog maar weinig punten. Hij wist de AstonMartin slechts 3 keer in de punten te rijden. Op het circuit van Emilia-Romagna, bij de GP van Miami en voor zijn thuispubliek in Canada wist hij de 10e plaats te veroveren. Voor de 10e plaats krijgt een coureur 1 punt dus Stroll heeft op dit moment 3 punten in het rijdersklassement. In dat klassement staat hij op de 19e plaats. Alleen Nicholas Latifi is nog puntloos en staat daarmee op de 20e plek.

AstonMartin
De grote vraag is natuurlijk of Stroll en/of Vettel erin slagen om de auto over de finish te krijgen én om dan ook minstens 1 punt te scoren. Als we kijken naar de resultaten op het Oostenrijkse circuit, zien we dat beide coureurs vorig jaar in ieder géén punten hebben gescoord. Stroll kwam als 13e over de finish terwijl Vettel pas als 17e de eindstreep passeerde.

In de GP Racegame kun je voorspellen of AstonMartin met tenminste 1 auto in de top 10 weet te eindigen. Wat denk jij? Als jij deze vraag én 9 andere vragen goed hebt beantwoord, ga je naar huis met € 2.500,-! Speel hier mee! 

 

Beeld: Pro Shots / SIPA USA